Simpozion pe teme actuale de legislatia muncii

La eveniment au participat reprezentanti de la  60 de firme  importante  din mediul economic argesean si la cererea acestora  au fost analizate mai multe situatii si spete intalnite in activitatea curenta.

Reprezentantii ITM Arges au prezentat agentilor economici  prevederile ordonantei 82/2017 adoptate de Guvernul Romaniei, pentru modificarea si completarea unor acte normative. Conform acestui act  publicat recent in Monitorul Oficial, toti angajatorii din Romania, indiferent ca au un singur angajat  sau cateva sute de angajati, sunt obligati sa demareze negocieri colective cu proprii salariati in vederea majorarii salariilor brute. Masura vine in contextul trecerii contributiilor de pensii (CAS) si sanatate (CASS) in totalitate in sarcina angajatilor. Obligatia impusa de Executiv este valabila pentru perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017.

La incheierea simpozionului s-a  stabilit ca este util ca astfel de intalniri  sa se  organizeze in viitor ori de cate ori  transformarile economico-legislative o impun  sau la  solicitarea membrilor Asociatiei Oamenilor de Afaceri Arges.