Partenerii VEPA au analizat raspunsurile pe care peste 150 de planificatori VET le-au dat unui chestionar, dezvoltat special pentru acest proiect, care a vizat identificarea nevoilor lor, astfel incat sa se poata defini clar sarcinile planificatorului VET. Aceasta activitate a permis sa punem bazele dezvoltarii viitoarelor sarcini prevazute de proiect, in primul rand definirea competentelor planificatorului VET, impartite in cunoastere, competente, responsabilitate si autonomie.
La final, participantii la intalnire au avut ocazia sa participe la o vizita de studiu la compania Ronera S.A., ca un exemplu de bune practici, pentru a discuta despre strategia acestora de a-i intampina pe cursantii care aplica invatarea bazata pe munca (WBL) si cum ii ajuta sa dobandeasca cunostinte si competente cu aplicare directa pe piata fortei de munca.
Imbinand experientele din tarile de origine ale membrilor, proiectul are ca obiective finale elaborarea:
- Ghidului pentru invatarea fata-in-fata, adresat atat formatorilor de planificatori VET cat si planificatorilor VET insisi;
- E-Cursului pentru planificatorii VET;
- Unui instrument de evaluare online pentru VET.
Pentru mai multe informatii vizitati site-ul VEPA http://www.vepaproject.eu/the-project/
sau contactati-ne pe adresa de E-MAIL: aoaarges@gmail.com
Vepa Project este si pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/VEPA-Project-2029476297140311/
Nota: Educatia si formarea profesionala – VET, permite cursantilor sa obtina calificari pentru toate tipurile de locuri de munca, precum si abilitati specifice care sa ii ajute la locul de munca.
Cu stima,
Presedinte Executiv – Dan IONESCU