14.06.2016 – Intalnire cu cei mai importanti actori sociali din domeniul educatie din Judetul Arges

Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges in parteneriat cu Universitatea din Pitesti a organizat in data de 14.06.2016 o intalnire cu cei mai  importanti actori sociali din domeniul educatie din Judetul Arges (Inspectoratul Scolar Judetean Arges , Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arge, Autoritatea Nationala de Calificari, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Arges, Agentia pentru Dezvoltare Economica Sociala Curtea de Arges, Universitatea din Pitesti, UGIR, ADAF) .

Scopul intalnirii a fost acela de a identifica principalele modalitati de imbunatatire a calitatii educatiei si formarii profesinale in Judetul Arges.

Astfel au fost create grupuri de lucru, ce au urmarit urmatoarele teme:

  1. Care sunt cele mai cunoscute lacune în ceee ce priveste competentele în rândul formatorilor VET, care îi împiedica sa devina intraprenori?
  2. Care sunt abilitatile necesare pentru intraprenoriat – ce abilitati sunt necesare pentru ca formatorii sa fie astfel capacitati pentru a rezolva probleme în cadrul VET?
  3. Identificati 3 abilitati de baza care sunt prioritare ce ar trebui abordate prin intermediul curriculumului.
  4. Verificati lista continutului propus de la pag. 16: credeti ca ar trebui incluse teme/subiecte  suplimentare sau ar trebuie excluse unele din cele existente?
  5. Cum ar trebui sa promovam si sa încurajam intraprenoriatul în cadrul VET  ?
  6. Care sunt conditiile necesare pentru a promova si a sprijini intraprenoriatul în cadrul VET în România?

Raspunsurile grupurilor de lucru vor face parte dintr-un plan ce urmareste identificarea de abordari inovative pentru imbunatatirea formarii profesionale si directionarea catre nevoile idetificate pe piata muncii.